Een sim only abonnement als uw telefoon een simlock heeft

Wanneer u een toestel kiest voor gebruik met een Sim Only abonnement, is het wel belangrijk dat deze vrij is van een simlock. Providers die hun abonnementen met een toestel verkopen zetten vaak een simlock op het toestel.

Zodoende werkt de telefoon niet met een andere provider en zal de telefoon de sim weigeren. Wanneer u zo’n toestel heeft en u wilt toch een simkaart van een andere provider gebruiken dan is dit eenvoudig te verhelpen. 

Sim lock laten verwijderen

Op de meeste markten staat wel een kraampje, waarbij ze voor een paar euro de simlock eenvoudig kunnen verwijderen. Je kunt dan een sim only met internet abonnement afsluiten. Daarnaast is de provider waar het toestel gekocht is verplicht om u na één jaar de mogelijkheid te geven om het toestel vrij te maken van de simlock.Sim Only kaarten zijn beschikbaar in verschillende formaten.


Sinds enkele jaren zijn er voornamelijk door de introductie van de iPhone ook micro simkaarten op de markt. Deze simkaarten hebben technisch iets meer mogelijkheden. Het grote voordeel is echter dat de sim kleiner is en zo beter past in de steeds kleiner wordende smartphones. Wanneer u echter uw ‘oude’ simkaart wilt gebruiken in een toestel waar een microsim in moet, dan kan dit wel. U kunt de ‘oude’ simkaart zo bijknippen dat deze toch in de telefoon past. De chip op de sim moet onbeschadigd blijven om de werking te waarborgen. De simkaart is in de loop der jaren enorm ontwikkelt. De ouderwetse simkaarten hadden nog een heel beperkt geheugen en konden daardoor maar enkele tientallen nummer bevatten.


Daarnaast zijn oudere kaarten ook niet geschikt voor de moderne 3G of 4G verbindingen.De huidige technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat het mobiele netwerk steeds sneller wordt. Het begon allemaal met hele trage GPRS verbindingen.